Učenici su bili nezadovoljni ocenama koje su dobili, počeli da negoduju. Najglasnija je bila jedna devojčica. Nastavnik ju je više puta opomenuo da se smiri.

Ona to, međutim, nije uradila, posle čega ju je nastavnik ošamario. Jedan od učenika je zatim udario nastavnika, nastavnik mu je uzvratio, a onda udario još jednu devojčicu.

U učionici je, nakon toga, nastao opšti metež. Galamu su čuli drugi nastavnici i direktor, potrčali su u učionicu i razdvojili ih.

Direktor je o tome odmah obavestio policiju, Hitnu pomoć i roditelje učenika koji su učestvovali u incidentu, prenosi RTS.

Hitna pomoć je došla, pregledala učenike i konstatovala da niko nije povređen, ali je u Urgentni centar prevezen nastavnik fizike zbog toga što mu je pozlilo.

Direktor je rekao da je nastavnik fizike otišao u pratnji školskog policajca, jer je takva procedura kada interveniše ekipa Hitne pomoći.

Nastava je zatim nastavljena, i svi učenici su prepodnevnu smenu završili oko 14 sati.

Tim povodom oglasilo se i Ministarstvo prosvete koje je potvrdilo da je došlo do incidenta.

Rečeno je i to da je profesor prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama, u kojima je strogo zabranjen svaki vid nasilja, zlostavljanje i zanemarivanje učenika.

Za to se predviđaju novčana kazna, prekid radnog odnosa ili udaljenje sa posla.

Iz Uprave je rečeno da je nastavnik koji ima 57 godina i u školi radi tri godine, predao pismeni zahtev da se prekine radni odnos iz ličnih razloga.