TUGA I TRAGEDIJA: Preminuo Nebojša Glogovac

Nebojša Glogovac
Beta

Glumac Nebojša Glogovac umro je danas u Beogradu u 49. godini, potvrđeno je agenciji Beta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

 

Čuveni glumac je hitno 30. januara ove godine primljen u bolnicu u Beogradu zbog ozbiljnog zdravstvenog problema. Tada se saznalo da je teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno. Bio je smešten u Institutu za onkologiju.

Rođen je 1969. godine u Trebinju, u Bosni i Hercegovini. Završio glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je od 1996.Ostvario je niz zapaženih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji.

Neke od njegovih pozorišnih uloga su u predstavama “Sumnjivo lice”, “Metamorfoze”, “Hadersfild”, “Šine”, “Lutalica”, “Lažni car Šćepan Mali”, “Hamlet”.

Neke od uloga koje će ostati upamćene su u ostvarenjima “Bure baruta”, Nebeska udica”, “Munje”, “Kad porastem biću kengur”, “Klopka”, “Hadersfild”, “Branio sam Mladu Bosnu”, “Krugovi”, “Do koske”, “Enklava”, “Ustav Republike Hrvatske”.

Igrao je u serijama “Porodično blago”, “Moj rodjak sa sela”, “Vratiće se rode”, “Vojna akademija”, “Ubice mog oca”.

Dobitnik je pet Godišnjih nagrada JDP, Sterijine nagrade, Nagrade “Miloš Žutić”, “Ardalion”, “Milivoje Živanović”.

Prošle godine je proglašen Evropskim glumcem godine na Film festivalu u Italiji. Dobio je nagrade za najboljeg glumca u filmu “Ustav Republike Hrvatske” na festivalima u Puli i Londonu kao i Gran pri na Filmskim susretima u Nišu.

Od glumca se jutros na društvenoj mreži Fejsbuk emotivnom porukom oprostila i njegova koleginica Nataša Ninković.

– Zauvek u mom srcu! Sa anđelima mili moj… – napisala je glumica.

 loading...