TUKLI IH DOK SU POKUŠAVALI DA POBEGNU: Objavljen snimak napada na Srbe u Vukovaru (VIDEO)

Četvorica mladih Srba napadnuta su sinoć oko 23 sata u Vukovaru, a na video-snimku napada vidi se kako nekoliko osoba ulazi u automobil, čini se da ih je najmanje četiri, a nedaleko od njih se nalazi nešto veća grupa mladića.

printscreen/youtube.com/Portal Novosti

Dok osobe ulaze u automobil, mladići iz te grupe im se približavaju, okružuju automobil i otvaraju zadnja i prednja vrata, udarajući rukama i nogama one koji su unutra.

Iako vozač pokreće automobil, jedan napadač i dalje udara osobu na zadnjem sedištu, sve dok oni ne uspeju da se udalje u automobilu, prenose “Novosti”.

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je na konferenciji za medije da je incident poslednji u nizu kontinuiranih organizovanih napada na građane srpske nacionalnosti.

To je već treći napad za tri dana u Vukovaru, navodi Pupovac. Prvi napad, kako piše portal Srbi.hr, dogodio se u ponedeljak popodne kada je nekoliko muškaraca presrelo 21-godišnjeg Srbina iz Vukovara, ali je on uspeo da izbegne da bude prebijen.

Drugi napad dogodio se sledeće veče kada su četiri osobe napale 39-godišnjaka i 26-godišnjaka i udarile ih u glavu i telo. Napadnuti muškarci pomoć su potražili u bolnici.

Iz PU Vukovarsko-sremske jutros su saopštili o sinoćnjem napadu na mladiće, ali nisu bili navedeni ni motiv, ni nacionalnost učesnika, dok su poslepodne rekli kako je istraga u toku i da su privedene dve osobe.