Turska, bez traga: Nestali komandant mornarice i 14 brodova?!

turska
Pixabay.com

Najmanje 14 brodova turske Ratne mornarice i dalje se nalazi na moru i sa njima ne može da se uspostavi kontakt, a turske vlasti strahuju da bi moglo da se ispostavi da su njihovi komandanti pučisti koji žele da prebegnu u drugu zemlju, piše "Tajms". "Sputnjik" navodi da se najmanje četiri turska broda nalaze u Crnom moru, od čega dva u Rumuniji. Zamenik turskog premijera negirao da su nestali brodovi.

 

Izvor je tom listu potvrdi da vojne vlasti takođe ne mogu da stupe u kontakt sa komandantom turske mornarice admiralom Vejselom Koseleom, piše Tanjug.

Nije poznato da li je Kosele jedan od organizatora pokušaja vojnog puča, čiji je cilj bio svrgavanje sa vlasti predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, ili ga pučisti drže kao taoca.

Sputnjik je, u međuvremenu, javio da se najmanje četiri turska ratna broda nalaze u Crnom moru, od kojih su dva u rumunskim teritorijalnim vodama. 

Novinar turske televizije Si-En-En Turk Serdar Tunčer objavio je u nedelju da su najmanje 42 helikoptera turske vojske nestala pre ili tokom neuspelog pokušaja puča u toj zemlji.

Tunčer je izneo da je popis vojne opreme, sproveden posle neuspelog puča, pokazao da nedostaju 42 helikoptera, što navodi na zabrinutost da bi moglo do dođe do novog pokušaja svrgavanja Erdogana sa vlasti.loading...