TUŽAN DAN ZA SRBIJU: Manje novozaraženih koronom, ali među preminulima jedna porodilja

Posle nekoliko nedelja u bolnicama u zemlji manji je broj prijema nego otpusta. Ipak za pobedu nad koronavirusom i dalje su neophodne epidemijske mere i vakcinacija ocenjuje struka.

Pixabay.com

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom izgubilo 25 pacijenata. Potvrđeno je 2.007 novih slučajeva zaraze od 14.004 testirana uzorka. Na respiratorima 71 pacijent. Ukupno datih doza: 3.475.673 Ukupno građana koji su primili obe doze: 1.461.061.

Na respiratorima 71 pacijent

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom izgubilo 25 pacijenata.

Potvrđeno je 2.007 novih slučajeva zaraze od 14.004 testirana uzorka. Na respiratorima 71 pacijent.

Ukupno datih doza: 3.475.673 Ukupno građana koji su primili obe doze vakcine: 1.461.061.

Posle nekoliko nedelja u bolnicama u zemlji manji je broj prijema nego otpusta. Ipak za pobedu nad koronavirusom i dalje su neophodne epidemijske mere i vakcinacija ocenjuje struka.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek apeluju na poštovanje mera i tokom predstojećih prazničnih dana i najavljuju rigorozne kontrole.

“Tokom praznika će biti lepo vreme i ljudi će izaći u prirodu, ali apelujem da se izbegavaju kontakti koji mogu doprineti zaražavanju. Mi zaista moramo da štitimo zdravlje građana, a jedini način je da inspektori kontrolišu poštovanje epidemioloških mera i svega onog što je na snazi u ovom trenutku. Na terenu će biti veliki broj inspektora koji će kontrolisati ugostiteljske objekte, bašte, izletišta, javni prevoz”, naveo je Đerlek.

Dvadesetsedmogodišnja porodilja iz Zaječara preminula je od posledica koronavirusa u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu. Ona je pre dva dana na svet donela zdravu devojčicu za koju je pi-si-ar testom utvrđeno da nije zaražena koronom.