TUŽAN DAN ZA SRPSKU MEDICINU: Preminuo čuveni radiolog iz Niša

Specijalista radiologije iz Niša dr Slavko Popović preminuo je danas od posledica zaraze Covidom 19, potvrdili su iz Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

doktor
pixabay.com

Popović je bio zaposlen u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici, a on se od koronavirusa razboleo pre nešto više od nedelju dana.

Informaciju o njegovoj smrti potvrdili su iz Sindikata lekara i farmaceuta Srbije na društvenoj mreži Fejsbuk i zamolili sve lekare Srbije da se u četvrtak u 10 sati ujutru minutom ćutanja poslednji put oproste od Popovića.

Od COVID-19 je preminuo Dr Slavko Popović, specijalista radiologije iz Niša. Neka mu je večna slava i pokoj duši. Molimo sve lekare u Srbiji da u četvrtak 22.07.2020. u 10h minutom ćutanja odaju počast i ovom našem preminulom kolegi”, navodi se u objavi.

printscreen

Inače, povodom Popovićeve smrti oglasio se za portal Telegraf.rs direktor Specijalne psihijatrijske bolnice u Nišu Milan Stanojković.

Kolega Popović je prošlog ponedeljka uzeo bolovanje, nismo pretpostavljali da je tako ozbiljno bolestan. Ova užasna vest strašno nas je sve pogodila. Radio je u našoj ustanovi kao radiolog duže od deset godina, a prethodno je bio zaposlen u Medicini rada. Bolest je kod njega veoma brzo išla, niko nije pomišljao na ovakav ishod pa nas je ova strašna vest sve iznenadila. Zaista je bio divan kolega, svi ga iskreno žale”, rekao je Stanojković za medije.loading...