Tužilaštvo Kosova je objavilo da je od Srbije dobilo samo neke informacije koje nisu od suštinskog značaja za rasvetljavanje tog slučaja.

– Još nismo dobili odgovore u vezi sa IMEI (International Mobile Equipment Identity), SMS, kartografiji i ulascima i izlascima iz brojeva telefona koje je koristio pokojni Ivanović – kaže se u izjavi Državnog tužilaštva Kosova.

Državno tužilaštvo je kao netačne odbacilo navode ministarke pravde Srbije, Nele Kuburović da su institucije Kosova odbile da izvrše istražne radnje zajedno s Beogradom u slučaju ubistva Ivanovića.

Srpska strane je od Kosova zatražila i dobila čaure s lica mesta, ali Državno tužilaštvo još nije dobilo izveštaj o njihovom veštačenju.

Policija Srbije je ispitivala osumnjičenog Milana Radoičića bez zahteva Državnog tužilaštva Kosova i pored činjenice da su na sastancima predstavnika Policije Kosova i Srbije predstavnici Srbije kazali da ne poznaju Radoičića sa obrazloženjem da je državljanin Kosova.

U izjavi se ističe da je Državno tužilaštvo Kosova spremno da sarađuje sa odgovarajućim organima Srbije i opredeljeno za rasvetljavanje ubistva Olivera Ivanovića.loading...