Saslušanje je počelo oko 10 sati i trajalo je četiri sata, saznaje Prva televizija.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke, kao i da ne bi ponovio krivično delo. O predlogu za pritvor do kraja dana odlučiće sudija za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu.

Simonović se sumnjiči da je izvršio krivično delo “izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju”.

On je uhapšen 25. januara, a nešto više od mesec dana ranije uhapšeni su izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački. 

Svo troje su priznali izvršenje krivičnih dela, rekao je u petak predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Cvetković Šijackijeva je zaključila sporazum s Drugim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke. 

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.