TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR: Saslušan predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović

Simonović je saslušan povodom sumnji da je po njegovom nalogu 12. decembra podmetnut požar na imovini Milana Jovanovića, koji radi kao novinar portala "Žig Info".

sudjenje
Pixabay.com

Saslušanje je počelo oko 10 sati i trajalo je četiri sata, saznaje Prva televizija.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke, kao i da ne bi ponovio krivično delo. O predlogu za pritvor do kraja dana odlučiće sudija za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu.

Simonović se sumnjiči da je izvršio krivično delo “izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju”.

On je uhapšen 25. januara, a nešto više od mesec dana ranije uhapšeni su izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački. 

Svo troje su priznali izvršenje krivičnih dela, rekao je u petak predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Cvetković Šijackijeva je zaključila sporazum s Drugim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke. 

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.