TUŽNA PRIČA IZ ŠAPCA: Brata napao sekirom iz NAJBIZARNIJEG razloga

Zoran se nalazi u 48-časovnom zadržavanju i on će pred Višeg javnog tužioca u Šapcu stati već u ponedeljak tokom dana.

Hitna pomoć
Youtube/screenshot

Zbog sumnje da je počinio krivično delo pokušaj ubistva, policija je uhapsila Zorana L. (55) iz Dobrića kod Šapca.

On se tereti da je u noći između subote i nedelje, nakon žučne svađe, potegao sekiru na svog brata Dragana Milivojevića (47) i naneo mu teške povrede glave, opasne po život.

Napad se dogodio u romskom naselju u Dobriću u Zoranovoj kući, gde su braća pokušavala da se dogovore oko imovine pokojnog oca. Posvađali su se, a galamu su čuli rođaci koji su odmah pozvali policiju. Kažu, kada su izašli u dvoriše po mrklom mraku videli su Milivojevića kako leži obliven krvlju.

Jako sam uznemiren ovim događajem i celo jutro nerviram se i zovem beogradske klinike da saznam kako mi je brat Dragan – objašnjava čovek iz susedne kuće, ali nije ni malo raspoložen da priča sa medijima. Samo kratko kaže da je poslednje čuo o Milivojeviću da se, na žalost, nalazi u komi.

Prema rečima očevidaca, koji ne žele da kažu imena, Zoran je Milivojevića udario tupim delom sekire – jednom u potiljak i drugi put po sredini glave. Potom je sa oružjem na ramenu otišao seoskim putem, a nedaleko, presrela ga je policija i odmah uhapsila.

Zoran i Milivojević su braća, a ima ih još šestorica. U subotu su, kažu, izdavali daću pokojnom ocu, nakon čega su pokušavali da se dogovore o ostavini. Napadač i žrtva, bar tako tvrde meštani, poslavađali su se oko dela trošne kuće u kojoj je živeo Zoran sa porodicom.

U Dobriću je malo ko čuo za tuču među braćom, pogotovo jer oni žive malo izopšteno od sela, u sokaku gde se nalaze samo četiri kuće. Ipak, niko od suseda ne kaže o njima ništa loše. Samo ih sažaljevaju kao dobre, poštene i siromašne ljude.

Zoran se nalazi u 48-časovnom zadržavanju i on će pred Višeg javnog tužioca u Šapcu stati već u ponedeljak tokom dana.loading...