TUŽNE VESTI IZ NIŠA: Nakon dve nedelje borbe, preminula devojka koju je…

- Pacijentkinja je kod nas stigla intubirana, u stanju kome, sve vreme je bila na mehaničkoj ventilaciji ali je uprkos naporima lekara, došlo do smrtnog ishoda. Imala je teške povrede mozga, grudnog koša i prelom leve potkolenice - saopšteno je iz niškog UKC.

Policija
Sxc.hu/fsc2k5

Dvadesetšestogodišnja devojka iz Vladičinog Hana, preminula je u noći između 19. i 20. marta u niškom Univerzitetskom Kliničkom centru od posledica povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći.

Ona je u ovu zdravstvenu ustanovu stigla 4. marta, nakon što je udarilo motorno vozilo dok se pešice kretala ulicom.

– Pacijentkinja je kod nas stigla intubirana, u stanju kome, sve vreme je bila na mehaničkoj ventilaciji ali je uprkos naporima lekara, došlo do smrtnog ishoda. Imala je teške povrede mozga, grudnog koša i prelom leve potkolenice – saopšteno je iz niškog UKC.

I niškoj bolnici se za život bore još tri mlađe osobe, takođe povređene u udesima na srpskim saobraćajnicama.

 Jedanaestogodišnja devojčica iz okoline Lebana koju je 15. marta udario auto je takođe na mehaničkoj ventilaciji i životno je ugrožena. Takođe, u teškom opštem stanju je i dvadesetogodišnja A.J. , takođe iz Lebana, koja je teško povređena 18. marta na autoputu Niš – Leskovac. Na mehaničkoj ventilaciji je zbog teških povreda glave i M.S. (41) iz saobraćajne nesreće kod Leskovca koja se dogodila 19. marta – navode sagovornici.

U niškoj bolnici, takođe u veoma teškom stanju je i devedesetogodišnji Nišlija koji je minulog vikenda udaren vozilom dok je na Bulevaru Zorana Đinđića prelazio ulicu van obeleženog pešačkog prelaza.