TUŽNU VEST OBJAVILA ĆERKA IVANA: Preminuo scenarista Gordan Mihić

Scenarista i dramski pisac Gordan Mihić preminuo je u 82. godini, sahranjen je na groblju manastira Rajinovac, saopštila je putem društvene mreže Tviter njegova ćerka glumica Ivana Mihić.

Beta

Mihić je sahranjen danas popodne u najužem krugu porodice na groblju manastira Rajinovac, blizu Grocke, uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja, prenosi RTS.

Gordan Mihić potiče iz sela Poplat u opštini Berkovići u Republici Srpskoj. Bio je i redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti, gde je predavao filmski scenario.

Njegova dela su brojni scenariji za filmove i serije koji su ušli u istoriju domaće kinematografije – “Kad budem mrtav i beo”, “Vrane”, “Kamiondžije”, “Čuvar plaže u zimskom periodu”, “Povratak otpisanih”, “Leptirov oblak”, Pas koji je voleo vozove”, “Mala noćna muzika”; “Došlo doba da se ljubav proba”, “Balkan ekspres”, “Jaguarov skok”, “Varljivo leto ’68”, “Sivi dom”, “Dom za vešanje”, “Zaboravljeni”, “Tango argentino”, “Otvorena vrata”, “Gore dole”, “Crna mačka beli mačor”, “Ona voli Zvezdu”, “Vojna akademija”, “Nemanjići”…

Za svoja dela dobio je priznanja i nagrade. Četiri puta je osvojio Prvu nagradu za scenrio na festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Dobitnik je i Zlatne arene na festivalu u Puli i kristalne prizme za sveukupan doprinos domaćem filmu.

Suprug je glumice Vere Čukić i otac glumice Ivane Mihić.