U BANJALUCI I DALJE NEREDI: Nova hapšenja članova grupe Pravda za Davida

Policija je danas ponovo privela dvoje članova grupe "Pravda za Davida", Sofiju Grmušu i Ozrena Perduva, potvrdio je agenciji Beta njihov advokat Milan Malešević.

Printscreen

On je rekao da mu još nije poznato zbog čega su pozvani u policiju, da li kao okrivljeni ili u svojstvu svedoka i da će više informacija imati nakon što se vidi sa svojim klijentima u policijskoj stanici.

Njih dvoje su bili uhapšeni 30. decembra, a posle 24 časa provedena u policiji pušteni su na slobodu.

Na teret im se stavljalo narušavanje javnog reda i mira tokom skupa “Pravda za Davida”

Tada je privedeno još nekoliko članova grupe “Pravda za Davida”, ali i ostalih gradjana koji su se zatekli na Trgu Krajine.

Policija još traga za Davorom Dragičevićem, ocem ubijenog mladića Davida Dragičevića, koji je poslednji put vidjen 30. decembra oko 23 sata u blizini džamije Ferhadija.

Policija je zabranila sva dalja okupljanja grupe “Pravda za Davida”.

Majka ubijenog mladića, Suzana Radanović, za večeras u 18 časova ponovo je pozvala gradjane Banjaluke da dodju u portu crkve Hrista Spasitelja u Banjaluci i zapale sveće za njenog ubijenog sina.

Ona je navela da grupa “Pravda za Davida” postoji i da će postojati sve dok “ubice njenog sina i njihove pomagače ne stigne pravda”.

“Nastavljamo brobu za istinu i pravdu. Mirno i dostojanstveno. Idemo do kraja”, napisala je Radanović na fejsbuk stranici grupe “Pravda za Davida”.