Najavljeno je da će se na skupu obratiti istoričar Čedomir Antić, glumac i član Demokratske stranke Branislav Lečić i jedan od organizatora Miodrag Simović.

Ispred RTS-a, na performansu “Dnevnik slobodne Srbije” govoriće predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović i predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić.

Protestna šetnja ove subote predviđena je Makedonskom, Svetogorskom i Takovskom ulicom do zgrade Vlade.

SCENA IZ DNEVNIKA 2 O KOJOJ RASPRAVLJA CELA SRBIJA: Jedni se smeju, drugi kažu – RTS dominira (VIDEO)

Na protestu 16. marta demonstranti su predvođeni opozicionim liderom Boškom Obradovićem ušli u zgradu RTS i tražili gostovanje u informativnom programu kako bi izneli zahteve onih koji protestuju od decembra prošle godine.

U nedelju 17. marta Savez za Srbiju je organizovao protest ispred predsedništva Srbije tokom konferencije za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom su se okupljeni uputili ka stanici policije “29. novembar” da traže oslobadjane učenika i studenata koje je prethodnog dana uhapsila policija zbog ulaska u zgradu RTS-a.

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” traže fer i slobodne izbore, slobodne medije šest do devet meseci pre izbora, smenu državnog vrha, kao i razotkrivanje ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.loading...