U BEOGRADU NEVIĐENA GUŽVA: Centar KRCAT, bilo i saobraćajki, samo GSP poluprazan (FOTO)

Javni prevoz u Beogradu od jutros saobraća po uobičajenom redu vožnje. Na terenu je više od 1300 vozila, a u slučaju da bude potrebe, povećaće se njihov broj. Popunjenost vozila je oko 20 odsto. U gradu su se stvorile i gužve.

Trg republike
Wikipedia/Orjen

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević kaže da sve funkcioniše normalno i da su autobusi poluprazni. U nekim vozilima je i manje od 10 putnika.

“Imamo više nego dovoljno vozila, a 300 vozila je u rezervi i mogu da se ubace ako se utvrdi da je potrebno”, rekao je Vasiljević.

Iako svi putnici koji imaju kartu mogu da koriste javni gradski prevoz, gradski sekretar preporučuje starijim građanima da ne koriste još prevoz, radi sopstvene bezbednosti.

U gradu su se ovog jutra stvorile i gužve. Kako je RTS saznao iz Uprave Saobraćajne policije u gradu je bilo i manjih saobraćajnih nezgoda, na sreću sa lakše povređenim osobama.

U Ulici Kneza Miloša jutros je oboren motociklista u nivou opštine Savski venac, ka centru grada.

Jedna saobraćajna traka je obustavljena, u njoj je ekipa hitne pomoći koja pruža pomoć motociklisti, a u drugoj traci se obavlja uviđaj, tako da je ka centru grada prohodna samo jedna traka. Gužva je i u smeru ka Sajmu. Saobraćajna policija reguliše saobraćaj u ovom delu grada.

Kako je saznala ekipa RTS gužva je i u centru grada zbog požara u Terazijskom tunelu. Trenutno je prohodna jedna traka.

Vasiljević kaže da druga traka još nije puštena u saobraćaj, jer je mpored požara došlo i do pucanja pneumatika na autobusu. Mora da se zameni točak da bi se vozilo izvuklo.

“Taj autobus je star 17,5 godina, a takva vozila imamo jer se ne plaća prevoz. Od suštinske važnosti je da se plaća, jer samo redovnim plaćanjem možemo da dođemo u situaciju da imamo obnavljanje voznog parka”, poručio je Vasiljević.