Pre nekoliko dana u dnevnim novinama objavljen je post sa Tviter naloga direktora čačanskog Doma učenika Lekića, na kome su fotografije polugolih devojaka sa lascivnim komentarima.

Lekić je prvo izjavio novinarima da mu je Tviter profil hakovan, ali je potom rekao da se radi o objavama iz 2017. godine, u vreme dok još nije bio direktor Doma učenika.

Gradonačelnik Todorović je rekao novinarima da, “ako su istiniti navodi koji su plasirani da je na svom Tviter profilu uradio to što mu se pripisuje, ja više nemam dilemu: to je skandal! Neko ko radi u prosvetnoj ustanovi, u Domu učenika srednjih škola, gde borave mladi u razvoju, u pubertetu, neko ko je u sistemu prosvete, otac četvoro dece, za mene je to neshvatljivo i neprihvatljivo”, rekao je.

Gradonačelnik Čačka, koji je funkcioner Sprske napredne stranke, je dodao da očekuje da se “uključe” prosvetna inspekcija i da policija utvrdi da li je direktoru “hakovan profil” ili nije.

A ako nije “hakovan”, “ostavka je najmanje što neko treba da učini, u ovom slučaju to je direktor učenika”, rekao je gradonačelnik Todorović.

Predsednik Skupštine Čačka Igor Trifunović, iz Srpske napredne stranke, izjavio je ranije novinarima da ne vidi ništa sporno u objavama direktora i da “svi imaju različite sklonosti i da bi trebalo da se ceni rad i njegovo dosadašnje zalaganje”.

– Mislim da smo na društvenim mrežama preplavljeni raznoraznim sadržajima i ne znam da li to treba da bude čin da neko podnese ostavku. Mediji i društvene mreže duboko su zadrle u privatan život svih nas i da se pomno prati svaki korak, svaka objava. Stvar je u tumačenju kako neko nešto protumači, svi imamo različite sklonosti , mislim da treba da se ceni rad i zalaganje – rekao je Trifunović.