U Dalmaciji duva NAJJAČA BURA IKADA IZMERENA: Obara drveće, nosi ljude, prizori NESTVARNI (VIDEO)

U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros oko 4.00 u Splitu je izmeren udar bure od čak 176 kilometara na sat. Nevreme u regionu.

Printscreen

Bura u Dalmaciji je najveća poznata brzina vetra izmerena u tom gradu. I u ostatku regiona nevreme, a u Srbiji ledeni dan.

U pojedinim delovima Splita granje i drveće pada na puteve, nekoliko stabala je u Trogiru pao na automobile, a jak vetar oborio je saobraćajne znake, prenosi “Dalmacija danas”.

U Splitu je izmerena temperatura od -1 stepena, dok je, kako se navodi, subjektivni osećaj -11 stepeni, prenosi sajt i dodaje da je na Dinari izmereno -17.

Zbog jake bure, u prekidu su trajektne i katamaranske linije ka ostrvima, a zabeleženo je i nekoliko potopljenih jahti u Trogiru.

Zbog orkanske bure koja duva na jadranskom primorju tunel Sveti Rok i most Franjo Tuđman kod Dubrovnika zatvoreni su za saobraćaj.

Zatvoren je i autoput Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i državni put Maslenica – Zaton Obrovački, dok je za teretna vozila zatvoren put Solin – Klis, prenosi Dalmatinski portal.

Za teretna vozila zatvorena je i Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja, kao i Paški most.

U toku noći u Hercegovini je počeo da duva jak olujni vetar koji je napravio dosta problema u saobraćaju, a jedna osoba je povređena.

Vetar sa udarima do 100 kilometara na sat lomi stabla u Mostaru, prenosi sarajevski Klix. Jedna osoba u Mostaru je zadobila lakše telesne povrede pošto je stablo palo na putničko vozila, a povređeni je hospitalizovan na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici.

Oštećeno je nekoliko automobila, a na pojedinim objektima došlo je do obrušavanja fasada.

Jak olujni vetar oborio je danas u Baru veliku skelu postavljenu radi renoviranja hotela u Bulevaru dinastije Petrović.

Tom prilikom niko nije povređen, prenosi sajt Jedro.bar. Kako se navodi, u Baru je veoma hladno, a meteorolozi su izdali upozorenje na jak vetar na celom crnogorskom primorju. 

RHMZ je izdao upozorenje za područje Srbije na sneg i jak mraz.