“U DUHU DEVEDESETIH”: Milomir Marić žestoko izvređao profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je omalovažavanje profesora filozofskog fakulteta Danijela Sinanija od strane voditelja televizije Hepi Milomira Marića zbog "sumnjivog prezimena", nije samo uvredljivo i "u duhu devedesetih", već predstavlja primer kako se stavljaju "mete na ljude čiji je jedini greh to što drugačije misle".

printscreen

Milomir Marić je za profesora Sinanija rekao da predaje albanski jezik, pa da je profesor ‘roke mandoljine’, da bi za kraj praveći paralelu sa Kosovom osporio pravo profesora Sinanija da bude ‘moralni sudija’, jer bi na Kosovu ‘Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušao streljali'”, navodi se u saopštenju te stranke.

Ta stranka je istakla da takve izjave predstavljaju konačan “dokaz ludila u kome živimo” i da su jedan od razloga za bojkot izbora.

Svi koji danas vređaju, napadaju i ugrožavaju ljude, moraju biti svesni šta čine i da će za odgovarati – dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, Marić je zatim govorio o rektorki Beogradskog univerziteta Ivanku Popović i njenoj porodici.

– Za akademika Teodorovića, Marić je u istoj emisiji rekao da je ‘stručnjak za pčele i trut. I sve to Marić je izrekao da bi odbranio lik i delo Siniše Malog – ističe se.