U KRITIČNOM STANJU: Brutalni serijski ubica Čarls Menson na samrti

Čarls Menson
Wikipedia.com

Američki ubica Čarls Menson, odgovoran za ubistvo glumice Šeron Tejt 1969, nalazi se u bolnici u kritičnom stanju, preneli su mediji.

 

Prema izvorima, Menson (83) je pre tri dana u pratnji policije prebačen u bolnicu u Bejkersfildu gde mu je ukazana medicinska pomoć.

On je i u januaru bio u bolnici da bi bio operisan zbog unutrašnjeg krvarenja, ali je procenjeno da je preslab, pa je vraćen u zatvor.

Guru koji je postao ubica, s kukastim krstom istetoviranim na čelu, jedan je od najpoznatijih kriminalaca u SAD, a u zatvoru je više od 40 godina.

Menson je tokom 1960-ih godina u kalifornijskoj pustinji osnovao zajednicu “Porodica”. Smatrao je sebe “reinkarnacijom Hrista” i podstakao sledbenike na niz ubistava ne bi li izazvao rasni rat crnaca i belaca, u kojeme bi, po Mensonu, pobedili belci.

On je sa četvoro sledbenika 1971. osuđen na smrt zbog ubistva sedam ljudi u avgustu 1969, među njima i Šeron Tejt, glumice i žene reditelja Romana Polanskog, tada u devetom mesecu trudnoće.

Krajem 2014. Menson je zatražio dozvolu da se oženi 26-ogodišnjom Efton Elejn Barton, ali od toga nije bilo ništa. Zahtev za uslovnu slobodu mu je odbijen 2012. a sledeći mogući termin je 2027.