U PETAK SVI NA BICIKLE! Dan bez automobila Beograđani obeležavaju POSEBNIM BESPLATNIM DORUČKOM

Biciklista
Freedigitalphotos.net/Sura Nualpradid

U Beogradu će se u petak, 22. septembra, po drugi put održati manifestacija "Biciklistički doručak".

 

Ova akcija u sklopu Dana izazova “Samo ne autom” koji zajednički organizuju Udruženje “Ulice za bicikliste” i portal “Bajsologija” biće priređena od 08.00 do 10.00 na uglu Bulevara Nikole Tesle i Bulevara Mihajla Pupina, kod mosta u Brankovoj ulici.

Dan izazova “Samo ne autom” je takmičenje preduzeća i ustanova po broju zaposlenih koji će tog dana, u petak, na posao i s posla ići biciklom ili peške, a svoj auto ostaviti kod kuće, smanjujući time gužvu u saobraćaju i zagađenje.

Svi koji tog jutra na posao budu išli biciklom i prolazili pored punkta kod mosta u Brankovoj ulici dobiće po kafu i kroasan.

Aktivisti “Ulica za bicikliste” i “Bajsologije” će tada građanima ponuditi laki servis bicikala – podmazivanje pogonskog lanca i dopumpavanje guma.

“Samo ne autom” se treći put održava u Beogradu, a od ove godine i u Novom sadu.

Podršku daje projekat za “Aklimatizaciju urbanog razvoja” (Lokalni razvoj otporan na klimatske promene) koji finansira Globalni fond za životnu sredinu (GEF), a sprovodi Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Projekat je usedsređen na inovativne pristupe rešavanju izazova održivog, klimatski odgovornog urbanog razvoja.

Podršku akcji “Samo ne autom” pruža i dugogodišnji partner biciklističkih udruženja, nemačka Fondacija Hajnrih Bel.loading...