U ponedeljak počinje Festival evropskog filma u Valjevu

Festival evropskog filma
Promo

U ponedeljak 06. juna u Centru za kulturu Valjevo počinje Festival evropskog filma. Peti po redu Festival evropskog filma je u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU Info centra i lokalnih partnera.

 

Festival u Valjevu otvara film “ Leto” francuske rediteljke Katerine Korsini koji gledaoci mogu pogledati od 19h. U pitanju je provokativna drama o zabranjenoj ljubavi. Od 21h istog dana na repertoaru je švedski film  “Palme”.

Do 9. juna prikazivaće se svako veče po dva filma, jedan od 19 časova, drugi u 21 sat, a ulaz će biti slobodan.

Za četiri festivalska dana, građani Valjeva biće u prilici da pogledaju osam filmova najnovije evropske produkcije.

Drugog dana posetioci će moći da pogledaju hrvatski film „Vis a Vis“ i bugarski „Jarac“. Trećeg festivalskog dana na repertoaru će biti filmovi „A.C.A.B.“ + “Santa who”  iz Grčke i „Laku noć, mama“ iz Austrije. Završne večeri festivala biće prikazani „Tuđina“ iz Nemačke i „ Admiral“ iz Holandije.

Nakon Valjeva festival se seli u Prijepolje, Prokuplje, Negotin i Užice.

– Svaki film na ovom petom Evropskom filmskom festivalu je na neki način predstavnik zemlje iz koje dolazi. Veoma sam zadovoljan što će, još jednom, ovaj festival moći da pokaže kreativnost i bogatu raznolikost filmske proizvodnje širom Evrope. To ne bi bilo moguće bez posvećenosti ambasada zemalja članica EU i njihovih kulturnih institucija, kao i našeg tima u EU info centru – izjavio je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji  ambasador Majkl Davenport.

Više o filmovima možete pronaći na linku stranice sajta.