U prodaji KARTE ZA FEST: Čeka se u redu, a najviše se traže OVA TRI FILMA

U prvih deset dana prodaje karata za FEST, pet najtražnijih filmova su "Otac", reditelja Srdana Golubovića, "Kišni dan u Njujorku" Vudi Alena, "Optužujem" reditelja Romana Polanskog, "Divan dan u komšiluku" Marijel Heler i film Andreja Končalovskog "Greh".

Promo

FEST otvara film reditelja Srdana Golubovića – “Otac”, drama o čoveku kojem zbog siromaštva oduzimaju decu i koji kreće peške na put od juga Srbije do prestonice.

Vudi Alen ove godine prikazuje svoju romantičnu komediju “Kišni dan u Njujorku” u kojoj mladi par dolazi u Njujork na vikend, gde se upoznaje sa lošim vremenskim prilikama, nizom avantura i nesreća.

Poznati poljski reditelj, Roman Polanski, predstavlja istorijsku dramu “Optužujem”, a tema filma je ozloglašena afera Drajfus s kraja 19. veka.

Film Marijel Heler “Divan dan u komšiluku”, zasnovan je na istinitoj priči o prijateljstvu TV zvezde Freda Rodžersa, miljenika američke nacije, i Toma Džunoa, novinara magazina Eskvajr (Esquire).

Film Andreja Končalovskog, “Greh”, vodi nas u Firencu početkom 16. veka. Radnja filma govori o Mikelanđelu Buonarotiju koji nakon smrti svog zaštitnika, Pape Julijusa II, postaje opsednut traženjem najboljeg mermera kako bi mu završio grobnicu, a umetnikova lojalnost je na probi otkad za papu bude izabran Lav X iz suparničke porodice Mediči.

FEST počinje 28. februara i trajaće do osmog marta.loading...