U SAMO PET TVITOVA: Žena je POBEDILA objasnivši muškarcima razliku između SILOVANJA i PRISTANKA NA SEKS!

Nafisa Ahmed
Twitter.com/thatxxv

Reklo bi se da svaka zdravorazumna osoba to razume, ali očigledno je ova razlika i dalje problematična tema.

 

Nafisa Ahmed, korisnica društvene mreže Tviter, rešila je da objasni muškarcima razliku između silovanja i konsenzualnog seksa – odnosno, pristanka na seks. Učinila je to poredeći sa razlikom između krađe i pozajmljivanja novca.

Ne razumem zašto je nekim muškarcima tako teško da shvate silovanje. Ali, evo, da pojednostavim: Ako mi tražiš pet dolara i ja sam previše pijana da kažem da ili ne, a ti odeš i izvadiš pet dolara iz mog novčanika – samo zato što ti nisam rekla ne. Ako mi uperiš pištolj u glavu da bih ti dala pet dolara, to je svejedno krađa iako sam ti ja fizički dala novac. Ako ti pozajmim pet dolara to ne znači da tvoj PRIJATELJ može da uzme pet dolara iz mog novčanika… “Dala si njemu, zašto ne mogu i ja”… Ako ukradeš pet dolara i ja to ne mogu da dokažem na sudu, to ne znači da ti nisi ukrao te pare. Samo zato što sam ti nekada u prošlosti dala pet dolara, ne znači da moram da ti dam pet dolara i u budućnosti. Ako možete sve ovo da razumete, kako ne kapirate koncept silovanja? – pitala se Nafisa.

Bespotrebno je reći da je Ahmedova pokrenula lavinu komentara. Brojni muškarci se nisu slagali sa njenim rečima, koje su uporno izvrtali.

Na sreću, bilo je i onih koji su je shvatili i podržali. To su oni pravi, muškarci koji vraćaju nadu u čovečanstvo.