U ŠKOLU KRAJ NIŠA IDE SE SAMO PO DANU: Đaci bez struje treću godinu zaredom i – nikom ništa!

Treću godinu zaredom učenici u selu Paljina kraj Niša krenuli su na nastavu u učionice u kojima nema struje, zbog čega su predstavnici grada Niša danas najavili da će se angažovati da taj problem reše.

Printscreen

Gradski većnik Mirko Zečević rekao je agenciji Beta da je četvororazredna škola “Lela Popović” u Paljini ostala bez struje zbog spora oko vlasništva nad objektom koji u Javnom pravobranilaštvu vode grad i Zemljoradnička zadruga iz Gornje Trnave.

– Reč je o veoma komplikovanim imovinskim odnosima, ali bez obzira o čemu se radi rešenje moramo da pronadjemo zbog dece. Sramota je da u 21. veku deca uče u školi koja nema struju – istakao je Zečević.

NIKOLINA SEDI SAMA U KLUPI: Ona je jedini đak u školi, a najgore je što je za njeno selo to zapravo DOBRA VEST (FOTO)

On je rekao da se, uprkos tome što škola nema struju, nastava u Paljini normalno odvijala protekle tri godine, zahvaljujući tome što je direktor škole nabavio agregat.

– Zbog malog broja učenika, ima ih tek 11, svi časovi su u prepodnevnoj smeni, pa se agregat uključuje samo po potrebi. Recimo, kada deca moraju da rade na kompjuterima ili u ranijim jutranjim satima u zimskom periodu kada je vidljivost još slaba – izjavio je Zečević.

Kako je istakao Zečević, u rešavanje problema sa strujom u Paljini biće uključena i niška Elektrodistribucija.

Selo Paljina nalazi se na području Gradske opštine Crveni krst, a udaljeno je od Niša 13 kilometra.loading...