U SKUPŠTINI SRBIJE DANAS JE PALA SAMO JEDNA PSOVKA: Evo ko je bio “bezobrazan”

Poslanici
Beta

Poslanici Skupštine Srbije danas u 10 sati nastavili su konstitutivnu sednicu na kojoj treba da budu izabrani predsednik i potpredsednici parlamenta, generalni sekretar i članovi radnog tela. Sednici prisustvuje 197 poslanika.

 

Da li parlament ima sličnosti sa “Životinjskom farmom” Džordža Orvela, da li i ko treba da se boji Aleksandra Vučića i koliko je novca “oteto” od dece ometene u razvoju u “slučaju Heterlend”, teme su o kojima su polemisali naprednjaci i demokrate u nastavku sednice parlamenta.

Neposredno nakon pauze došlo je do verbalnog sukoba Aleksandra Martinovića (SNS) i Balše Božovića iz DS.

Jedna od tema polemike je to što je Balša Božović uporedio skupštinu sa Orvelovom knjigom “Životinjska farma”, na šta je Martinović reagovao i nazvao to uvredom. U raspravu su se uključili i drugi poslanici ove dve poslaničke grupe.

Nakon što je Mićunović dao reč predsedniku DS, Bojanu Pajtiću, koji je replikom hteo da odgovori Aleksandru Martinoviću (SNS) naišao je na kritike poslanika SNS.

– Izgubili ste konce. Sednica više ne liči ni na šta. Dali ste Pajtiću repliku pola sata nakon Martinovićevog izlaganja samo zato što vam je predsednik stranke – rekla je Maja i pozvala Mićunovića da prepusti predsedavanje mlađoj koleginici.

Na kritike Maje Gojković Mićunović je kratko rekao:

– Još nisam video da neko ko još nije izabran hoće po svaku cenu da vrši vlast, još nije izabran.

Vi hoćete opstrukciju sednice, ali ja imam odlične živce i kondiciju i privešću ovo kraju.

Nakon burne rasprave predsedavajući Dragoljub Mićunović odredio je pauzu u zasedanju.

Tokom žučne rasprave Pajtić je polemiku završio, više sebi u bradu sa “a u p…. materinu”. Na to je Martinović tražio od Mićunovića da reaguje, nakon čega je ovaj dao pauzu od deset minuta.

Lider DS Bojan Pajtić kaže da se čitava današnja rasprava pretvorila u matretiranje opozicije.

Kako je kazao, nikoga nije želeo da vređa, ali da je isto tako tačno da je “za sebe odreagovao fiziološki”, kada su ga naprednjaci optužili po ko zna koji put da je uzeo novac od dece sa posebnim potrebama.

– To sam izgovorio više za sebe. Žao mi je što se čulo nešto mimo izlaganja. Nisam imao nameru da ponizim Skupštinu. Reakcija je bila burna i nisam ostao hladnokrvan – rekao je Pajtić.