U “Službenom glasniku” objavljene NOVE MERE ZA SRBIJU: Jedna novost tiče se NOŠENJA MASKI

Prema poslednjem preseku, koronavirusom su u Srbiji zaražene još 5.353 osobe, a borbu sa kovidom izgubilo je još 49 ljudi.

Pixabay.com

I dalje je najviše zaraženih u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Komandant VMC “Karaburma” dr Ivo Udovičić, ističe da kovid ne bira godine i da od te bolesti umiru i stariji i mladi.

“Nažalost, u poslednjih sedam dana smo imali pet smrtnih ishoda, troje umrlih su bili starije životne dobi i dve mlade osobe od 38 i 43 godine. Ti mladi ljudi nisu imali nikakve udružene bolesti”, rekao je Udovičić.

U “Službenom glasniku” objavljena je nova Uredba Vlade Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 u kojoj su detaljno navedene najnovije mere o kojima je već bilo reči u javnosti, ali i nova mera prema kojoj je maska obavezna i za decu stariju od četiri godine.

Kada je reč o školama, navedeno je da zimski raspust, saglasno propisima kojima se ureduje školski kalendar, počinje 21. decembra 2020. godine i završava se 15. januara 2021. godine i važi za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Srbije.

Predstoji nam Sveti Nikola, a preporuke struke su jasne, slavu treba obeležiti u krugu porodice i uz poštovanje svih epidemijskih mera.

Do petka su na snazi aktuelne mere, svi objekti, osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi rade do 17 časova.

Od nedelje ulazak u Srbiju dozvoljen je samo uz negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati. Oni koji ga pri ulasku u zemlju nemaju, moraće u kućnu izolaciju od 10 dana.

NOVE I STARE MERE OD A DO Š: Ovo su SVE konačne odluke kriznog štaba za suzbijanje KORONA VIRUSA