U susret 14. Beogradskom festivalu igre: MAJSTORSKI KURS – prilika za mlade balerine!

majstorski kurs
promo

Majstorski kurs se drugu godinu za redom realizuje zahvaljujući podršci Delegacije Evropske unije u Srbiji, sa ciljem podsticanja razvoja i edukacije mladih igrača u Srbiji.

 

U susret 14. Beogradskom festivalu igre, jedan od vodećih evropskih pedagoga klasičnog baleta, maestro Marko Ferini iz Italije održaće u Beogradu majstorski kurs od 17. do 23. februara 2017. godine.

Majstorski kurs će se održati od 17. do 23. februara 2017. godine u prostorijama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru u Beogradu, u Kolarčevoj broj 3, na I i II spratu.

Grupe će biti podeljene na početnike (deca od 9-12 godina), srednji nivo (13-15 godina), kao i napredni-profesionalni nivo (od 16-25 godina).

Očekuje se oko 60 aktivnih polaznika, a kurs je otvoren i za sve zainteresovane domaće pedagoge klasičnog baleta i savremene igre.

Majstorski kurs se drugu godinu za redom realizuje zahvaljujući podršci Delegacije Evropske unije u Srbiji, sa ciljem podsticanja razvoja i edukacije mladih igrača u Srbiji. Namenjen je različitim uzrastima učenika koji pohađaju profesionalne baletske škole u Srbiji, kao i mladim igračima.

Maestro Ferini, izvrsan igrač i pedagog, član žirija mnogobrojnih baletskih takmičenja, svakodnevno će voditi po tri časa klasičnog baleta i repertoara, sa ciljem da mladim igračima približi nove metode iz oblasti pedagogije klasičnog baleta kao i najsavremenije trendove evropske baletske škole i plesne scene.

Delegacija EU peti put zaredom daje podršku Beogradskom festivalu igre koji promoviše razmenu umetnika i pedagoga između Srbije i Evropske unije kao i edukaciju mladih talenata u Srbiji i time podstiče evropske vrednosti poput multikulturalnosti, raznolikosti i solidarnosti između nacija i generacija.

 

Učenik čuvene primabalerine Teatra milanske Skale Lilijane Kozi, Marko Ferini je pedagog renomiranih italijanskih škola među kojima su Akademija Teatra milanske Skale i Nacionalna akademija igre u Rimu, kao i kompanije Aterballetto iz Ređo Emilije. Ovo je četvrti put da ovaj pedagog dolazi u Beograd, kako bi radio sa talentima iz cele Srbije. loading...