Da li ste se ikad zapitali zašto većina preduzeća ima teškoće da uđe na azijsko tržište? Kako pristupiti korejskim organizacijama? Kakav je korejski poslovni bonton? Kako kulturne razlike mogu da utiču na posao? I zašto je južnokorejsko tržište od presudnog značaja za budući uspeh vašeg poslovanja? To su sve pitanja na koja ćete odgovore pronaći na seminaru "South Korea & Asia-The Lands of Great Business Opportunities" koji će se odražati 25. maja u Zagrebu!

 

Zahvaljujući projektima, kao što su Songdo i Saemangeum, Južna Koreja postaje novo azijsko poslovno čvorište, a zato i veoma važno strateško tržište. Sa populacijom od 1,6 miljarde ljudi (21,78% globalne populacije) i sa rastućom kupovnom moći severoistočna Azija postaje jedno od najprivlačnijih tržišta.

Ukoliko vas ovi podaci nisu ubedili, pomenimo to da ovo tržište trenutno predstavlja preko 25% globalnog BDP-a, a očekuje se da će u budućnosti rasti.

Pored poslovnih prilika i trendova, seminar će pokrivati i:

·         strategije ulaska,

·         analizu lokalne konkurencije,

·         ponašanje potrošača i marketinške savete,

·         savete za nalaženje lokalnog distributera ili poslovnog partnera,

·         informacije u vezi sa korejskim vladinim organizacijama,

·         iskustva koja smo dobili od preduzeća, kao što su Walmart i Uber,

·         kulturološke razlike, poslovni bonton i još mnogo, mnogo toga.

Da biste što bolje sagledali situaciju, organizatori će predstaviti i kratku analizu drugih azijskih zemalja. Naročito će se zadržati na Kini, Tajvanu i Tajlandu. 

Budući da su svi predavači živeli u Evropi i u Aziji, podeliće svoja iskustva iz prve ruke, kao i mnogo zanimljivih priča. Njihove posete Evropi događaju se jako retko, zato se pobrinite da iskoristite ovu priliku. Ovaj seminar biće neverovatna investicija koja će vašem poslu i te kako isplatiti.

Informacije koje ćete dobiti na seminaru značajno će smanjiti vreme prodora i posledično uštedeti vam dosta novca. Ukoliko ste već prisutni na tržištu, poboljšana komunikacija i pregovaranje su zagarantovani. 

Organizatori očekuju preduzeća iz celog regiona da prisustvuju događaju, što znači i da će ovo biti sjajna prilika za mreženje sa drugim preduzećima iz regije!

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

Predavači

 

Jure Šutar je slovenački konsultant i javni govornik sa dosta međunarodnog iskustva. Diplomirao je na slovenačkom i koreanskom univerzitetu i pohađao je Globalni MBA program na jednom od najprestižnijih poslovnih fakulteta, Yonsei poslovnoj školi.

Tokom karijere Jure je savetovao i predavao zaposlenim u preduzećima kao što su Jeju Air, Litostroj Power, Metrel, Instrumentation Technologies, Pomurske Mlekarne, Hella Saturnus Slovenia, Swatycomet itd. Kao gostujući predavač, predavao je i na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani.

Klemen Šutar je živeo, radio i studirao u Južnoj Koreji i tokom tog perioda trudio se da dokuči korejski narod i njihovu kulturu. Iz prve ruke je posmatrao i iskusio okruženje koje ih okružuje, a proučavao je i njihovu istoriju zbog svih pokazatelja koje može da sadrži i sarađivao sa ljudima u njihovom svakodnevnom životu. Sve to mu je dalo sveobuhvatan uvid u njihovu kulturu, što bi sada želeo da podeli sa drugima koji bi od toga mogli da imaju koristi.
 

Gost

Munyeong Baeg je gostujući predavač iz Južne Koreje. Oduvek je gajila strast prema kulturama i želela da sarađuje sa ljudima iz različitih delova sveta. Želela da nauči o drugim kulturama, kao i da podeli svoju kulturu sa ostatkom sveta.

Munyeong je živela u Sloveniji, Litvaniji i Hrvatskoj, a posetila je većinu evropskih zemalja. Za nju reč je o vrednom životnom iskustvu pošto joj je omogućilo ne samo da vidi i uči, već i da razume i iskusi kulturološke razlike u poslovanju i svakodnevnom životu. Zato je važna i izuzetno vredna veza između ova dva različita dela sveta.

 

Cena uključuje ekskluzivno predavanje, praktične primere sa objašnjenjima, materijal za seminar, potvrdu, kao i zakusku i piće tokom pauze. Sve informacije u vezi sa plaćanjem naknade za učešće biće vam poslate e-poštom. Rok za otkazivanje vaše prijave je pet dana pre radionice, inače ćemo vam naplatiti 20% naknade za registraciju. U slučaju više sile, zadržavamo pravo da promenimo mesto ili datum seminara.

Organizatori nude 15% popusta za sve prijave i uplate pre 19.4.2017, i 10% popusta za sve prijave i uplate pre 4.5.2017.

Više informacija možete pronaći ovde.