U VELJINOJ BANDI I POZNATE STARLETE? Evo kakve poslove su obavljale za Belivuka

Nakon hapšenja ove grupe 4. febrauara, utvrđeno je da je nekoliko pripadnica lepšeg pola, na razne načine, kao podrška i paravan učestvovalo u njihovim akcijama...

printscreen

Važnu ulogu u ozloglašenom kriminalnom klanu Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja imale su i pripadnice lepšeg pola. One se sumnjiče se da su prale novac, prenosile poruke i služila kao paravan u raznim poslovima.

Nakon hapšenja ove grupe 4. febrauara, utvrđeno je da je nekoliko pripadnica lepšeg pola, na razne načine, kao podrška i paravan učestvovalo u njihovim akcijama.

Belivuk i Marko Miljković sumnjiče se da su se godinama krili pod paravanom Partizanove navijačke frakcije “Principi” i činili najmonstruoznije zločine.

U okviru velike istrage saslušane su i brojne žene među kojima i starlete Tijana Maksimović, zvana Tijana Ajfon, kao i Milica Živanović – Mimi Oro.

Takođe, saslušana je i Belivukova supruga Bojana, ali navodno u svojstvu građana i ona je nakon toga puštena. Velika prašina podigla se kada se otkrilo i da je M. R. dugogodišnja ljubavnica Velje Nevolje, koja je pod istragom zbog sumnje da je imala krucijalne dokaze ove kriminalne ekipe.

Istražitelji su od Veljine ljubavnice zaplenili pet telefona, laptop računare i oni su poslati na veštačenje. Sumnja se da nije učestvovala u likvidacijama, ali da je imala veliku ulogu u prikrivanju novčanih tokova i pranju novca” kaže izvor i dodaje da je kod nje među pet telefona pronađen i jedan kriptovani, za tajnu komunikaciju.

Bojana Belivuk

Supruga Veljka Belivuka Bojana navodno je saslušana u svojstvu građanina. Nju je policija zatekla u stanu u kom su živeli s dvoje maloletne dece.

Supruga ima zakonsko pravo da ne svedoči. Navodno, kada je policija upala u njihov stan, u kom je pronađeno oko 30.000 evra, Bojana Belivuk je vikala na supruga, obraćajući mu se rečima “vidi šta si nam uradio”. Inače, oni su uveliko pravili planove i u vreme hapšenja sređivali novu kuću u koju je uskoro trebalo da se presele – kaže izvor iz istage.

Veljina ljubavnica 

Inspektori sumnjaju da je M. R. Belivukova ljubavnica i da je imala značajnu krimalnu ulogu u ovom klanu, a proveravaju i njene bankovne račune koje na svoje ime ima otvorene. Navodno, sumnja se da je Belivuk velike sume novca prebacivao na njeno ime, pokušavajući da sakrije trag i poreklo imovine.

Izvršen je i pretres stana u kome živi i iz njega su uzeti određeni predmeti, koji su poslati na veštačenje – rekao je ranije izvor i dodao:

Istražitelji su ostali šokirani kad su ušli u njene telefone. U njima su pronađeni jezivi snimci i fotografije, nekoliko njih na kojima su mrtvi i osakaćeni ljudi za čije se likvidacije sumnjiči Belivukova kriminalna grupa. Osim dokaza zločina, u njenim telefonima pronađeni su i drugi važni dokazi, ali i poruke koje je razmenjivala s Veljkom Belivukom.

Tijana Ajfon i Mimi Oro

Tijana Ajfon bila je u vezi s Milovanom Tadićem, zvanim Miks koji je bio i šef Belivukovog obezbeđenja.

Tijana Maksimović pristala je na saradnju, čak i na poligraf, koji je prošla – podseća izvor. Prema njegovim rečima, istragom je utvrđeno da Tadić i Tijana već duže vremena nisu u vezi, ali da je Tijana ostala u kontaktu sa članovima ove kriminalne grupe.

Žena Vlada Georgijeva

Slađana Sekulić, supruga Vlada Georgijeva, koji se ranije zvao Dragan Sekulić, bivši policajac iz Loznice, nakon otkaza pre nekoliko godina upustio se u kriminalnu priču sa Belivukom i ekipom. On je takođe i bivši menadžer Stefana Đurića Raste.

Grupa je pre nekoliko godina preuzela jedan loznički podrum pića koji je onda, prema dosadašnjim saznanjima predat na vođenje Sekuliću, a on je uskoro, navodno, u posao uveo i suprugu Slađanu koja je takođe među uhapšenima. Podrum je bio paravan za pranje novca, a iz njega su pićem snabdevani i neki ugledni loznički restorani – objašnjava izvor.

Bivša Čumetova supruga

Ivana Buha, nekadašnja supruga bivšeg lidera Surčinskog klana i svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, bila je u vezi sa Borisom Karapandžićem, jednim od uhapšenih saradnika Veljka Belivuka. Poznat kao jedan od huligana koji je sa Veljinom ekipom upao u klub “Komitet” u Beton Hali pre dve godine kada su polupali ceo klub, pretukli obezbeđenje i goste kluba.

O vezi Ivane Buhe i Karapandžića svedoče i fotografije sa društvenim mreža. Bivša Čumetova supruga se fotografisala u majici Partizanove navijačke grupe “Principi”.

Da li je Ivana dok je bila sa njim u vezi imala saznanja da se njen dragi krije iza najgnusnijih zločina za sada nije poznato – zaključuje izvor iz istrage.