U zločinu učestvovala i devojka? Pojavio se snimak sa mesta pogibije hrvatskog rukometaša (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Tragedija koja se prošle sedmice dogodila u Skoplju, gde je ubijen hrvatski rukometaš Denis Tot (27) dobila je novi epilog.

Foto: screenshot/twitter.com/Kalabaster

Sada se na društvenim medijama navodno pojavio video snimak prebijanja Hrvata, usled kojeg je u bolnici u Skoplju podlegao povredama.

Prethodnih dana, stizalo je mnogo oprečnih informacijama o događajima u Skoplju. Prvo su mediji u Severnoj Makedoniji objavili da se radilo o prebijanju, policija se potom isprva oglasila da je Tot bio primljen u bolnicu bez vidljivih tragova nasilja, a onda se sve promenilo.

Tot je preminuo podlegavši povredama, a tek onda je tamošnja policija pokrenula istragu. U njihovom saopštenju, istakli su da je Tot bio udaran šakama i nogama. Mediji u Severnoj Makedoniji su tvrdili da su i došli do snimka na kome se vide dve osobe, koji su navodno takođe bile u noćnom klubu u kom je bio i Tot, a koje su pretukle Hrvata.

Sada se čini da se video snimak tog nemilog događaja pojavio na društvenim mrežama. Na snimku koji su očigledno zabeležile nadzorne kamere, vidi se kako jedna osoba leži nepomično na betonu, verovatno nakon već ranijeg napada.

Nekoliko sekundi kasnije, na snimku se vidi i osoba ženskog pola kako šutira pomenutu osobu, što odgovara opisu koji se prethodno pojavio u makedonskim medijima. Na snimku se vidu kako su devojku prisutni jedva obuzdali.

Oni su ranije objavili da je pomenuta devojka rukometaša šutirala nogom u glavu, nakon čega su ona i osoba muškog pola pobegli sa mesta događaja. Snimak pokazuje i da su pojedinci pokušavali da mu ukažu prvu pomoć, verovatno shvativši da je sve otišlo predaleko.

Makedonska policija još nije potvrdila da je snimak autentičan.

– Udarili su ga više puta šakama i nogama. Pokojnik je pao od udaraca i potiljkom udario u asfalt te izgubio svest. Trojica osumnjičenih su nastavili da ga udaraju po glavi, a potom su, ne pomažući mu, napustili mesto događaja – saopštila je policija u nedelju, nakon pokretanja istrage.