U ZNAK SEĆANJA na poginule pripadnike 72. brigade: Srpska ekspedicija osvojila NAJVIŠI VRH EVROPE!

"Vojnik može da umre samo kada ga zaborave. Zbog toga je i osmišljena ova ekspedicija, jer Srbija je večna dok su joj deca verna".

wikipedia.org

U okviru projekta “Uspon za pale borce” posvećenom očuvanju sećanja na stradanja tokom NATO intervencije, desetoro članova Udruženja “Prijatelji 72. Specijalne brigade” i pripadnika Vojske Srbije popelo se na Elbrus na Kavkazu, najviši planinski vrh Evrope, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, projekat je deo aktivnosti u okviru obeležavanja 20. godišnjice odbrane od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju i trajao je 10 dana.

Penzionisani pukovnik i vodja ekspedicije Miodrag Kapor naveo je da je ideja o ekspediciji nastala s ciljem da se “ne zaborave sva stradanja i uništavanja tokom 1999. godine”.

“Vojnik može da umre samo kada ga zaborave. Zbog toga je i osmišljena ova ekspedicija, jer Srbija je večna dok su joj deca verna”, naveo je Kapor.

Članovi ekspedicije su na najvišem planinskom vrhu Evrope položili zastave i razvili pano s natpisom “Samo je nebo iznad nas” na kojem su fotografije poginulih pripadnika nekadašnje 72. Specijalne brigade.