UBIJEN BIVŠI MUDŽAHEDIN IZ BOSNE: Serijski ubica pucao na specijalce pre nego što je likvidiran

Najtraženiji begunac u BiH, Edin Gačić, koji se sumnjiči za brutalno ubistvo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića, i meštanina Podorašca Sauda Sultanića je ubijen od strane pripadnika MUP-a KS, prenosi portal Klix.ba.

policija
Pixabay.com

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio policijski komesar MUP-a Ks Mevludin Halilović.

Gačića je policija sumnjičila da je počinio dva ubistva, u mestu Podorašac kod Konjica 6. februara i 9. februara u mestu Suhodol kod Tarčina.

Gačić, nekadašnji pripadnik odreda El mudžahedin, bio je u bekstvu je od kada je ubio trgovca Sauda Sultanića (39) u njegovoj prodavnici u selu Podorašac, kod Konjica.

Gačić je osam dana bio u bekstvu nakon ubistva u Podorašcu, a krvavi pir nastavio je i u Suhodolu, ubistvom policajca koji je bio zadužen za čuvanje objekta FUP-a.

Potom je u subotu 9. februara  popodne u mestu Suhodol, kod Tarčina, udaljenom 30 kilometara od Sarajeva, ubio policajca Mahira Begića (46).

Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mere bezbednosti, a na terenu angažovane sve policijske snage, prenosi Klix.ba.

Gačić je inače višestruki ubica, a iz KPZ-a Bihać pušten je na slobodu još 2017. godine.

Gačić je nakon rata ubio Ismeta Gunića, takođe pripadnika odreda El mudžahedin, a nakon što je osuđen za to ubistvo, tokom jednog odlaska na vikend u Zenici je ubio i svoju majku.

On je zbog tih ubistava odležao izrečenu zakonsku kaznu, a zatvor u Bihaću napustio je u julu 2017.