Mediji javljaju da se radi o jednom od vođa navijačke grupe Alkatraz Ljubomiru Markoviću.

Beogradski mediji su preneli da je Marković, u navijačkim krugovima poznat pod nadimkom Kića, bio pogođen sa šest metaka, ali o napadaču još uvek nema informacija.

Ubistvo se, prema navodima medija, dogodilo neposredno nakon što je Marković završio sa fudbalom u balonu. Mediji javljaju da se sve odigralo brzo.

U toku večeri bili su pregledani i snimci sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada, ne bi li se identifikovao ubica. Kako se nezvanično navodi, na snimcima je moguće videti kako je ubica nakon ubistva pobegao sa mesta nesreće, prenose Novosti.

Pripadnici MUP vrlo brzo su pokrenuli akciju i blokirali ovaj deo grada. Policajci su se nakon ubistva bacili u poteru za crnim BMW H5 šabačkih tablica, kojim je, kako se sumnja, ubica pobegao sa mesta zločina. Na snagu je stupila i akcija “Vihor”, pa su svi izlazi iz Beograda bili zatvoreni, a pripadnici MUP kontrolisali su sva vozila koja su izlazila iz prestonice. Policajci su legitimisali i zaustavljali sve automobile i u neposerdnoj blizini mesta nesreće.

Navijači Partizana došli su do mesta gde je ubijen Kića, kako bi saznali da li je istina da je ubijen njihov prijatelj.

Marković se nalazio u grupi navijača Partizana koji su bili osuđeni za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona 2009. godine. On je najpre osuđen na 30 godina zatvora, potom je kazna umanjena na 13 godina i dva meseca, a 2017. godine je odlukom o amnestiji izašao iz zatvora, uz uslovnu kaznu.

Po izlasku iz zatvora je ponovo viđen na tribinama utakmica sportskih klubova JSD Partizan, uz pripadnike grupe ubijenog Aleksandra Stankovića.