UBISTVO NA ZAKINTOSU: Roditelji uhapšenih Srba traže da ih puste da se brane sa SLOBODE!

ubistvo na zakintosu
printscreen/youtube

"Od grčkih vlasti smo zatražili da se naša deca puste iz pritvora i brane sa slobode", kaže za "Blic" Ranko Ilić, otac Miloša Ilića (18) jednog od petorice srpskih mladića koji su uhapšeni na Zakintosu zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog studenta Bakarija Hendersona.

 

Bili smo kod Miloša prošlog vikenda. Oni tamo imaju sve normalne uslove, idu u školu, koja im se računa kao dva pritvorska dana. Našli smo veoma dobrog advokata, koji je uputio žalbu sa zahtevom da se uhapšeni puste iz pritvora i brane sa slobode. I advokat Zora Dobričanin, koju smo angažovali u Beogradu je juče otišla u Atinu, gde će ih obići i dogovoriti šta dalje – kaže Ranko navodeći da se u Grčkoj na početak suđenja čeka i do 18 meseci.

 
Još ne znamo kada će biti podignuta optužnica i kada će početi suđenje – kaže Ranko.

Zbog ubistva američkog studenta Bakarija Hendersona, koji je 7. jula na smrt pretučen nakon svađe u klubu “Bar code” najpre su uhapšeni Srbi: Miloš Ilić (18), Nenad Jovanović (22), Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Miloš Senić (25) i Siniša Petrović (22).

Posle saslušnja, Nenad Jovanović i Siniša Petrović su pušteni na slobodu uz kauciju, i oni su se vratili u Beograd, dok je u međuvremenu uhapšen još jedan osumnjičeni Dušan Ranković, koji je do letovanja radio kao fizijatar na VMA.