UBISTVO DŽORDŽA FLOJDA: Pojavio se NOVI SNIMAK HAPŠENJA i otkrio do sada nepoznate detalje zločina (VIDEO)

U javnost je procurio novi video-snimak sa kamere koja se kači na telo, a na kom se vidi kako tragično stradali Afroamerikanac Džordž Flojd preklinje policajca da ga ne ubije i ne zarobi u kolima.

printscreen

Video-snimak objavio je britanski Dejli mejl, a preneli su mediji širom sveta. Kako se navodi, procurio je u javnost iz istrage koja se vodi protiv belog američkog policajca koji je optužen za smrt Flojda 25. maja u Minesoti.

Na snimku se čuje i vidi Flojd koji moli policajce da ga ne upucaju, dok on sedi u kolima a policajac je uperio pištolj u njega.

Nakon toga policajac ga je izvukao iz automobila i ubacio u policijsko vozilo, dok Flojd sve vreme moli da to ne čine jer ima klaustrofobiju i plaši se smrti.

Flojd je na kraju završio na betonu glavom okrenutom na dole, dok ga je policajac pritiskao kolenom po vratu celih osam minuta. 

Afroamerikanac je posle toga prestao da se opire i daje bilo kakav glas, a hitna pomoć je sat vremena posle gušenja proglašen mrtvih.

Ovaj događaj izazvao je višednevne nasilne nerede širom Sjedinjenih Američkih Država. Policajac Derek Šovin uhapšen je zbog sumnje da je ubio Flojda i u toku je istraga u ovom slučaju.loading...