UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Policija traga za plavim karavanom?

Jelena Marjanović
MUP Srbija

Beogradska policija traga za vlasnikom plavog automobila, koji je na dan zločina snimljen nedaleko od mesta na kojem je pronađena mrtva pevačica Jelena Marjanović, piše list "Alo."

 

I pored najava da se “ubica zna” i da se samo “čeka trenutak hapšenja”, kriminalistički inspektori i policajci nastavljaju pretragu okoline mesta zločina u Borči.

Već je poznato da su inspektori uzeli snimke sa sigurnosnih kamera iz prodavnice u borčanskom naselju Crvenka na kojima se vidi  jurnjava automobila na dan Jeleninog ubistva.

Oni su odneti na dalje ispitivanje, kako bi se utvrdilo ko je upravljao automobilima i u koje tačno vreme.

Međutim, list “Alo” piše da je posebnu pažnju policajcima privukao plavi automobil, koji je danima bio parkiran nedaleko od nasipa na kojem je Jelena pronađena mrtva. Ovaj automobil primetili su i sami meštani i o tome obavestili policiju, koja sada traga za vlasnikom vozila.

Danima sam viđao plavi karavan parkiran kod nasipa. Sigurno je tamo stajao četiri, pet dana i niko ga nije pomerao. Znam sve automobile u kraju, a taj mi nije bio poznat, ali ipak tome nisam pridavao neki značaj. Kada je Jelena ubijena, na moje iznenađenje tog automobila više nije bilo. Tome nisam u početku pridavao veliki značaj, ali sad, kako vreme odmiče, pomišljam da možda ima veze s zločinom “, kaže nam jedan meštanin Crvenke, čija kuća gleda na nasip.

Prema pisanju pojedinih medija na informativnom razgovoru u Policijskoj upravi za Grad Beograd – popularnom “29 . novembru” – bilo je oko 15 ljudi, uglavnom vlasnici motora i bicikala.

Potraga za Jeleninim ubicom ušla je u četvrtu nedelju, a gotovo da nema meštana ovog dela Borče kod kojeg policija nije zakucala na vrata.

Sa druge strane kuća i članovi Jelenine porodice su “pod lupom” od samog početka.Najnovija saznanja su da je kompletno pokućstvo u kući u Borči oprano varikinom što je veoma intrigantno.

 Takođe, novi detalj u istrazi je i to što je na trenerci ubijene pevačice otkriven DNK muške osobe.