Petorica srpskih državljana, osumnjičena za prebijanje na smrt američkog turiste Bakari Hendersona na grčkom ostrvu Zakintos 6. jula, prebačena su u druge zatvore u Grčkoj, gde će u pritvoru čekati početak suđenja

 

Petorica srpskih državljana, osumnjičena za prebijanje na smrt američkog turiste Bakari Hendersona na grčkom ostrvu Zakintos 6. jula, prebačena su u druge zatvore u Grčkoj, gde će u pritvoru čekati početak suđenja.

Dvojica osumnjičenih, Dušan Ranković i Miloš Senić, od jutros su u privremenom pritvoru u Patrasu odakle će biti dalje sprovedeni u dva različita zatvora, dok su ostali ranije odvedeni sa Zakintosa, rekla je Tanjugu branilac dvojice osumnjičenih u ovom slučaju, advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

Prema njenim rečima, oni i dalje nisu dobili rešenje o određivanju pritvora u pisanom otpravku. To rešenje je neophodno za ulaganje žalbe u roku od pet dana, od dana prijema rešenja. Rankoviću je određen privremeni pritvor, a drugoj četvorici sprskih državljana određen je pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci.

Preostala dvojica opsumnjičenih srpskih državljana puštena su da se brane sa slobode. Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 6. i 7. jula, kada je u tuči u klubu “Bar kod” u mestu Laganas, na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

Istraga, koja je u toku, treba da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.

Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće se u grčkom gradu Patrasu.

Kako je Dobričanin prenela Tanjugu, klub “Bar kod” u kome je došlo do tragičnog incidenta, ovih dana je gotovo prazan iako je otvoren do ranih jutarnjih časova.loading...