UBISTVO PEVAČICE: Policija uhapsila Nebojšu Rojka u Brčkom

Jelena Marjanović
MUP Srbija

Nebojša Rojko zvani Vihor iz Borče, koga policija traži zbog ispitivanja u vezi sa događajima na dan ubistva pevačice "Granda" Jelene Krsmanović, uhapšen je sinoć u Bosni i Hercegovini, saznaje Blic.

 

Policija Brčko distrikta sinoć oko 23 sata uhapsila je Rojka u brčanskom naselju Grbavica.

Kako je Blicu potvrđeno u policiji Brčkom, oni su postupili prema informaciji koju su dobili od kolega iz Srbije.

Nakon razgovora u policiji u Brčkom, Rojko je predat službi za strance policije Bosne i Hercegovine.

Iz naselja Crvenka, najbližeg nasipu na kojem je pevačica usmrćena sa više od 30 udaraca u glavu tupim predmetom, inspektori su pre dva dana priveli jednog mladića.

Igor Rojko je ispitan u svojstvu građanina, a kako Blic saznaje, policija je saslušala još nekoliko bezbednosno interesantnih osoba iz Crvenke kako bi prikupila informacije o zbivanjima u danu kada je Jelena ubijena.

Tokom dana, policija je pustila Igora, a pokušavala je da pronađe njegovog brata Nebojšu, kojeg su inspektori, takođe, nameravali da ispitaju.

Rojko se juče oglasio se i rekao kako će se uskoro pojaviti i dati izjavu policiji u vezi sa istragom oko ubistva pevačice “Granda” Jelene Krsmanović.

Kako prenose mediji, on se javio roditeljima i rekao kako nema veze sa pomenutim zločinom, kao i da će policiji ispričati zbog čega je ustvari pobegao od kuće neposredno pre pretresa.