UČESNICI PROTESTA PROTIV DIKTATURE PRED SUDOM, Stefanović kaže – sve je PO ZAKONU

stefanović
Beta

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je danas ocene da prekršajna prijava protiv studenata Tijane Hegić i Vladimira Perića, koji su osumnjičeni da su bez prijave organizovali protest Protiv diktature, predstavlja vid zastrašivanja.

 

Odgovarajući na pitanja novinara o prekršajnim prijavama koje je MUP podneo protiv dvoje studenata, ministar je kazao da je spontano okupljanje gradjana moguće samo kao neposredna reakcija na neki dogadjaj i da ne može trajati nedeljama.

Postoji zakon kojim je jasno definisano da svaki organizovani skup mora bit prijavljen i mi samo tražimo do ljudi da prijave okupljanja – kazao je Stefanović novinarima posle konferencije o borbi protiv nasilja nad ženama u Palati Srbija u Beogradu.

On je kazao i da sumnja da su te proteste organizovali “neki veliki” političari ali je i dodao da nema dokaza za tu tvrdnju.

– Neki političari su se tu pojavili tobože da bi šetali a onda su se povukli i ostavili te ljude. To govori o njihovom integritetu – ocenio je ministar.