UHAPŠEN NA PRAZNIK: Policija ga privela pred ženom i tri ćerke, a GODINAMA idu na Kosovo za Veliku Gospojinu!

hapšenje
print screen/Facebook.com/Internet portal RTS-a

Sedamdesetčetvorogodišnji Bogdan Mitrović iz Sopine uhapšen je u Suvoj Reci tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

 

Specijalne snage kosovske policije pretresle su autobus koji je dovezao grupu raseljenih Srba. Legitimisani su svi u grupi u potrazi za još nekoliko osoba, javlja dopisnik RTS-a.

Policijski službenik koji je rukovodio akcijom hapšenja i obezbeđivanja raseljenih tokom posete Mušutištu, naveo je da je za Bogdanom Mitrovićem raspisana poternica kosovskog tužilaštva za teška krivična i ratna dela.  

Hapšenje je izazvalo uznemirenje u grupi od 50 raseljenih Srba koji posle rata ne žive u Mušutištu. Oni svake godine posećuju to mesto tokom praznika Presvete Bogorodice.

Uhapšeni Bogdan Mitrović je i ranije dolazio na ovaj praznik, ali nije imao problema.

Njegova supruga i tri ćerke ostale su autobusu iz kog je izveden. Tvrde da je njihov suprug i otac nevin.

Hapšenje ljudi na osnovu nekakvih tajnih spiskova je samo izgovor za nastavak politike etničkog čišćenja srpskog naroda sa Kosova i Metohije, saopštio je direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić.

– Policija je danas u Mušutištu, kod Suve Reke, postala i otvoreni instrument u šovinističkoj politici sprečavanja povratka raseljenih Srba – istakao je Đurić.

Đurić dodaje da je Mušutište proteklih godina bilo simbol stradanja srpskog naroda.

– Mi smo razumeli tu poruku, i još jednom političarima u Prištini ali i međunarodnoj zajednici poručujumo da naše strpljenje nije neograničeno i da normalizacije odnosa ne može biti ukoliko druga strana to ne želi – napomenuo je Đurić.