UHAPŠEN JER JE DELIO DOMAĆE SERIJE! Zbog piraterije završio iza rešetaka

Policija Republike Srpske izvela je akciju kodnog naziva "Plagijat" zbog krivičnog dela "nedozvoljeno korišćenje autorskih prava".

Hakeri
Pixabay.com

Akciju su realizovali Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Bijeljina, u cilju prikupljanja dokaza u vezi sa počinjenim krivičnim delom “Nedozvoljeno korišćenje autorskih prava“.

Po naredbi Suda BiH, policijski službenici su pretresli stan A.M. u Bijeljini i pronašli i oduzeli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim delom – veći broj računara, prenosnih računara, USB stik i drugo.

Osoba A. M. se sumnjiči da je činio to krivično delo u periodu od decembra 2017. godine do danas, na štetu “Junajted medija grupe“, piše Klix.ba.

Ovim krivičnim delom pričinjena je šteta u iznosu od 45.000 evra.

Nakon dokumentovanja predmeta, protiv njega će biti podnesen izveštaj Tužilaštvu BiH.

Srna nezvanično saznaje da je delo počinio tako što je putem više internet-stranica omogućio pristup sadržajima televizijskih serija “Ubice mog oca”, “Konak kod Himlije”, “Žigosani u reketu”, “Na granici”, “Kad susjedi polude”, “Kud poklo da puklo”, “Samo ti pričaj”, “Ujka – novi horizonti”, zaštićenih autorskim pravima.loading...