UHAPŠEN LEKAR IZ PRIBOJA: Sumnja se da je primio mito za izdavanje lažnih izveštaja

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsila 66-godišnjeg A.M., lekara Opšte bolnice u Priboju zbog sumnje da je primio mito u iznosu većem od 3.000 evra kako bi sačinio lažne lekarske izveštaje u cilju ostvarivanja prava na invalidsku penziju, saopštio je danas MUP.

hapšenje
Pixabay.com

Navodi se da je nadležnom tužilaštvu privedeno i pet osoba osumnjičenih za davanje mita.

A.M. je po navodima MUP-a, zahtevao i primio novac od četiri osumnjičene osobe kako bi sačinio lekarske izveštaje u koje je unosio neistinite podatke, na osnovu kojih su te osobe ostvarile pravo na invalidsku penziju, ili druga prava iz socijalnog osiguranja.

Osumnjičen je i da je zahtevao i dobio novac kako bi posredovao kod drugih zdravstvenih radnika i omogućio da još jedan osumnjičeni ostvari pravo na korišćenje lečenja u Rehabilitacionom centru Pribojska Banja.

– Na taj način A.M. je, kako se sumnja, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 3.000 evra – stoji u saopštenju MUP-a.

Dodaje se da je osumnjičenom lekaru određeno zadržavanje do 48 časova i da će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Кraljevu.