UHAPŠEN MLADIĆ U KRAGUJEVCU: Sumnja se da je odgovoran za nestanak maloletne devojčice

Osamnaestogodišnjem mladiću, sa kojim je posle 16 dana potrage pronađena maloletna A. M. iz Kragujevca, određena je mera zadržavanja u trajanju od 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje, da je izvršio krivično delo obljuba nad detetom.

hapšenje
Pixabay.com

Mladić će sutra biti priveden na saslušanje Višem javnom tužiocu, potvrdio je viši javni tužilac u Kragujevcu Dejan Veljković.

Devojčica A. M. (13) koja se vodila kao nestala, pronađena je živa i zdrava u svom rodnom gradu, Kragujevcu zajedno sa devetnaestogodišnjim mladićem koji je priveden, a sumnjiči se za krivično delo obljuba nad detetom.

Posle 16 dana potrage, roditelji ističu da im je laknulo i da im je najbitnije da je ona dobro. Sumnjali su da je negde sa dečkom sa kojim je, kako kažu, bila u vezi, ali nisu mogli da budu sigurni da li je u opasnosti.

– Naravno da nam je laknulo. Videli smo je. Koliko sam mogao da procenim, ona dobro izgleda. Strašno je bilo dok nismo znali da li nam je dete živo ili mrtvo i ako je živa u kakvom je stanju. Tih 16 dana su za nas bili čitava večnost – objašnjava za Kurir Miloš Mirković, otac.

Da podsetimo, devojčica je, po odluci Centra za socijalni rad, privremeno bila smeštena u prihvatilište za decu u okviru ustanove socijalne zaštite. Odatle je, kako kažu iz Centra, samovoljno otišla, a potom je policija je krenula u potragu za njom.

Kako kažu roditelji, želeli su da je razdvoje od starijeg, punoletnog momka sa kojim se viđala i zbog toga je bila u prihvatilištu.

Pronađena je upravo sa tim devetnaestogodišnjim mladićem koji je uhapšen i čeka da bude priveden nadležnom javnom tužilaštu, jer je osumnjičen za obljubu nad detetom. Policija je devojčicu vratila u prihvatilište, a kako Kurir saznaje, ona će se uskoro vratiti u roditeljski dom.