UHAPŠEN NA LETOVANJU: Srbiji izručen mladić koji je izrešetao Luku Radulovića

Đorđević se sumnjiči da je 18. aprila 2018. na privatnoj proslavi u jednoj beogradskoj kafani prišao Raduloviču i u njega ispali nekoliko hitaca, a potom izašao iz lokala.

hapšenje
Pixabay.com

Marko Đorđević (33), koji se sumnjiči da je u aprilu 2018. u beogradskoj kafani pred brojnim svedocima ubio Luku Radulovića (37), izručen je noćas Srbiji. Đorđević je, podsetimo, uhapšen prošlog leta u mondenskom letovalištu Mužin u blizini Kana u Francuskoj.

On je u Srbiju sproveden uz najveće mere obezbeđenja. Posle saslušanja, sproveden je u pritvor.

Đorđević se sumnjiči da je 18. aprila 2018. na privatnoj proslavi u jednoj beogradskoj kafani prišao Raduloviču i u njega ispali nekoliko hitaca, a potom izašao iz lokala. Radulovića je ubio pred brojim svedocima i njegovim prijateljima. Između ostalog, svedok likvidacije bila je starleta Tamara Đurić, koja je stajala kraj njega. Kako je ispričala Radulović je bio njen blizak prijatelj.

Đorđević i Radulović su se nekoliko meseci pre zločina sukobili i potukli u drugom beogradskom lokalu. Iz tuče je navodno Radulović izašao kao pobednik i Đorđević to nije mogao da mu oprosti. Posle ubistva pobegao je iz Srbije, a kako su preneli francuski mediji, lociran je preko članova porodice koje je policija pratila. Navodno, boravili su u luksuznoj vili u blizini Kana, u kojoj su mu i stavljene lisice.

U akciji je učestvovalo 15 policajaca, a akcija je bila teška jer su bili prisutni članovi Đorđevićeve porodice – otkrili su oni tada.

Inače i osumnjičeni i žrtva od ranije su poznati srpskoj policiji i hapšeni su više puta.

Ubijeni Radulović javnosti je postao poznat 2017. kada je automobilom isekao kolonu u kojoj je bio predsednik Aleksandar Vučić, na Topčiderskoj zvezdi. U kolonu je tada uleteo “bentlijem” koji se vodio na bivšeg fudbalera Ivicu Dragutinovića.