UHAPŠEN PREDSEDNIK OPŠTINE PALILULA: Vulin kaže – dokaz da nema zaštićenih

Hapšenje predsednika beogradske opštine Palilula i visokog funkcionera SNS-a dokaz je da niko neće biti zaštićen od odgovornosti, rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

hapšenje
Pixabay.com

“Do sada je bilo nezamislivo da neko ko je na vlasti bude uhapšen ali je hapšenjem Aleksandra Jovičića poslata jasna poruka da neće biti zaštićenih”, rekao je gostujući u Jutarnjem Dnevniku Aleksandar Vulin.

Pored predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića uhapšeno je još sedam osoba.

“Reč je o saradnicima Jovičića i terete se za zlouptrebu službenog položaja i trgovinu uticajem. Oni su najpre stupali u kontakt sa nelegalnim investitorima i zatim uzimali novac za njihovu zaštitu od inspekcije i rušenja. Potom su unosili lažne podatke kako bi nelegalni objekti mogli da budu legalizovani”, objasnio je Vulin.

Ova operacija je pripremana mesecima jer, kako je rekao Vulin, najduže se prikupljaju dokazi.

“Tužilaštvo se ne igra svojim autoritetom, na tome se radilo mesecima. Ušli smo u pretres,  a na saslušanju kod tužioca buiće doneta odluka o pritvoru”, rekao je Vulin.

Ministar nije želeo da komentariše navode da li je prilikom pretresa pronađen novac i naglasio da samo tužilac može da kaže za šta se neko sumnjiči.

Prema rečima ministra policije, Jovičić je uhapšen pre dolaska na posao, a izvršen je pretres njegovih i privatnih i radnih prostorija.

“Ovo je nešto što se nije moglo zamisliti u ranijem periodu. Ako ste bili na vlasti, bili ste zaštićeni od svega, ali je predsednik Vučić rekao da nema zaštićenih, i on je ispunio svoje obećanje”, rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.