UHAPŠEN SA LAŽNIM IDENTITETOM: Hrvatski kralj kokaina pao u Srbiji

Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca, Darjan Ješovnik, koji je osumnjičen za šverc kokaina iz Južne Amerike, uhapšen je u subotu pri pokušaju prelaska srpsko-mađarske granice, objavio je danas MUP Hrvatske.

policija
pixabay.com

– FAST jedinica Republike Hrvatske (Odeljenje za ciljane potrage i precizno lociranje/Fugitive Active Search Team) u saradnji sa FAST jedinicom Republike Srbije, dana 6. aprila 2019. godine na području Republike Srbije, locirala je i uhapsila dugogodišnjeg begunca Darjana Ješovnika – navodi se u saopštenju.

Hrvatski MUP je precizirao da je lociranje Ješovnika, koji je u bekstvu od 2011. pripremano duže vreme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom.

Ješovnika su, dodaje se, uhapsili službenici FAST Srbije u subotu prilikom prelaska državne granice Srbije i Mađarske.

Darjan Ješovnik je u bekstvu od 2011. i za njim je bila na snazi međunarodna potraga i Evropski nalog za hapšenje zbog sumnje se da je deo zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Hrvatskoj, Sloveniji, Španiji i Holandiji.

MUP podseća da su svi članovi zločinačkog udruženja uhapšeni u ranijim akcijama policija na području Španije, Hrvatske i Srbije, ali da je Ješovnik uspeo da pobegne iz mesta prebivališta u Ljubljani, a potom se vešto sakrivao na području više država.

– Upornim i ustrajnim radom policijskih službenika Odeljenja za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska u suradnji sa FAST jedinicama Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španije i Holandije, proveravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici – ističe se u saopštenju hrvatskog MUP.

Uz to se dodaje da je Darjan Ješovnik duže vreme označen kao jedan od najtraženijih begunaca Hrvatske, a njegovo ime nalazilo se i na listi najtraženijih begunaca Evrope.loading...