UHAPŠENA SLAVNA BLOGERKA! Majka petoro dece KRITIKOVALA VLAST, pa joj VOJSKA ZAKUCALA NA VRATA (FOTO)

Palestinsku blogerku poznatu zbog oštrih kritika na račun Palestinske uprave, uhapsili su izraelski vojnici na Zapadnoj obali za navodnu "umešanost u terorističke aktivnosti Hamasa".

Twitter/@rdooan

Majka petoro dece iz Hebrona, 32-godišnja Lama Kater često hvali Hamas za otpor Izraelu.

Njen Tviter nalog ima skoro 90.000 pratilaca i u poslednjem tvitu 22. jula ona je osudila Izrael za odnos prema svetilištu u Jerusalimu, koje Jevreji zovu Brdo Hrama, a muslimani Uzvišeno utočište (Haram al Šarif), gde se nalazi džamija Al Aksa.

U postovima na drugim društvenim medijima ona je kritikovala bezbednosne snage Palestinske uprave tvrdeći da su one gušile nedavne demonstracije na granici Gaze kojom vlada islamski ekstremistički Hamas, prenose izraelski mediji.

Takođe je hvalila mučenike (šahide) i ohrabrivala borbu protiv Izraela i te masovne demonstracije na granici Gaze koje se održavaju jednom nedeljno od kraja marta.

Blogerka je udata za bivšeg zatvorenika koga su ranije uhapsile palestinske bezbednosne snage navodno u cilju da izvrše pritisak na nju da prestane da kritikuje Palestinsku upravu u kojoj dominira umereniji sekularni Fatah rival Hamasu.

Vesti o njenom jučerašnjem hapšenju brzo su se proširile, pogotovo što su na društvenim mrežama objavljene fotografije na kojima se ona vidi kako grli svog malog sina.

Vebsajtovi povezani s Hamasom optužili su Palestinsku upravu da je ohrabrila hapšenje blogerke zbog njenih kritika, a na društvenim mrežema, palestinskim i arapskim medijima apelovano je da odmah bude puštena.loading...