UHAPŠENI ADMINISTRATORI: Policija otkrila identitet maloletnika koji su na Instagramu prodavali drogu!

hapšenje
pixabay.com

Zbog sumnje da su uređivali Instagram profil "drogasrbijaaa" privedena su dvojica maloletnika.

 

Pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv kriminala, Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, identifikovali su i priveli dvojicu maloletnika, starih 16 i 15 godina, koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Postoje osnovi sumnje da su njih dvojica bili administratori, odnosno napravili, održavali i uređivali Instagram profila “drogasrbijaaa”.

Nakon što je je društvena mreža Instagram, na zahtev MUP-a, ugasila prvi profil “drogasrbija”, nekoliko dana kasnije se na istoj društvenoj mreži pojavio novi profil sa nazivom “drogasrbijaaa”.

Na profilu “drogasrbijaaa” prenet je manji deo fotografija i materijala sa ugašenog profila “drogasrbija”, na kojima se nalaze nedozvoljene supstance, čime su privedeni maloletnici, kako se sumnja, navodili druge na uživanje opojnih droga.

Po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, protiv njih će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Da podsetimo, zbog istog krivičnog dela ranije su identifikovana dvojica maloletnika, starih 17 godina, koji se sumnjiče da su bili administratori Instagram profila “drogasrbija”.loading...