UHAPŠENI VATROGASCI: Podmetali požare za DESET EVRA!

vatrogasci
pixabay.com

Italijanska policija je uhapsila sicilijanskog vatrogasca volontera koji je podmetao požare i upućivao lažne pozive kako bi zaradio novac.

 

Policija na Siciliji je sprovela istragu u gradu Raguzi na jugoistoku zemlje, u kojoj je ispitala 15 osoba osumnjičenih da su planirali da podmetnu požare kako bi dobili 10 evra na sat tokom njihovog gašenja, piše Rojters.

Sumnje su se pojavile kada je utvrđeno da je ta grupa učestvovala u gašenju 120 požara, dok su za isto to vreme druge vatrogasne grupe delovale na 40 lokacija zahvaćenih požarima. 

Samo je vođa grupe stavljen u kućni pritvor, zato što je nastavio da podmeće požare, dok su se ostali članovi grupe zaustavili posle nekog vremena, saopštila je italijanska policija. 

U talasu vrućina, nazvanom Lucifer, koji je ove nedelje zahvatio delove Evrope i ceo Balkan, bila su najmanje dva smrtna slučaja i vlasti su morale da izdaju zdravstvena upozorenja. 

Ekstremna vrućina u Italiji, delovima Francuske i Španije i na Balkanu, zaslužna za izbijanje desetina požara, uništila je useve i povećala potrošnju vode i struje.