“UJEDINJENJE MOGUĆE SAMO POD KRUNOM”: Mladi princ želi da vlada Albanijom i tzv. Kosovom!

Albanska zastava
pixabay

Albanski princ Leka je ocenio da jedinstvo Albanije i Kosova, za koje se zalaže albanski premijer Edi Rama, može da se postigne samo pod krunom.

 

Kako prenosi makedonska agencija MIA, Leka je na društvenim mrežama napisao da “ujedinjavanje Albanije i Kosova, dve države sa jednom nacijom, treba da se postigne vraćanjem monarhiije”.

– Nacionalno objedinjavanje bilo je i biće san i zalaganje kraljevske porodice, iz generacije u generaciju, čak i kad niko drugi nije imao smelost da to artikuliše. To se ostvaruje kraljevskom krunom u dve države kao simbolom tog jedinstva – napisao je albanski princ.

Leka je istakao da bi to bila logika stvarne stabilnosti, tradicije i istinskog prosperiteta kako ukazuju uspešni primeri najrazvijenijih zemalja Zapada.

Premijer Albanije Edi Rama juče je u Prištini rekao da će “Albanija i Kosovo imati zajedničku spoljnu politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije”.

– Zašto da nemaju čak i jednog predsednika kao simbol nacionalnog jedinstva i zajedničke nacionalne bezbednosne politike – dodao je Rama na sednici kosovskog parlamenta povodom 10. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova.loading...