Ulaznice za dve predstave u okviru 17. Beogradskog festivala igre od danas u prodaji

Otvaranje Festivala, 21. marta donosi svetsku premijeru koju potpisuje Jakopo Godani za Drezden Frankfurt kompaniju igre. Godani je dobitnik Nagrade Jovan Ćirilov za koreografski triptih izveden u okviru prethodnog festivala, a priznanje podrazumeva obavezu laureata da se vrati sa potpuno novim delom pred beogradsku publiku. Nagradu Jovan Ćirilov – za korak napred, pre njega su dobili Jirži Kilijan, Šaron Ejal, Dimitris Papajoanu i Mari Šuinar.

Promo

Svojim radovima, Jakopo Godani je oduševljavao publiku u Beogradu i Novom Sadu, i bio jedan od umetnika koji su osmislili otvaranje rekonstruisanog Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, 2017. godine. Nova postavka čuvenog italijanskog koreografa sa stalnom adresom u Frankfurtu, biće prilika da u Beograd  stignu brojni inostrani gosti, kao i da Festival svoj slogan potvrdi već na samom početku!

Sa odobrenjem Leonarda Koena, pod umetničkom direkcijom Luja Robiteja i u okvirima hrabre dramaturgije Erika Žana, Ballet Jazz Montreal izvodi svoj najnoviji komad na najvažnijim svetskim pozornicama. Omaž slavnom montrealskom pesniku i kantautoru evocira životne cikluse kroz pet sezona, opisanih u njegovim stihovima. Međunarodno priznati koreografi, Andonis Fonjadakis, Anabel Lopez Očoa i Ihsan Rustem, osmislili su pokret inspirisan legendarnim pesmama. Njihov moćan i celovit koreografski svet, obasjava Koenov jedinstven rad, i oživljava ga zahvaljujući 14 izuzetnih igrača poznate kanadske trupe.

Okružen timom slavnih autora i dizajnera, “Dance Me” kombinuje scenski, vizuelni, muzički, dramaturški i koreografski izraz, a sjajna predstava ima ograničena izvođačka prava, koja uključuju trogodišnju svetsku turneju. Ballet Jazz Montreal će upravo sa ovim delom zatvoriti 17. Beogradski festival igre u Centru Sava, 12. aprila.

Ulaznice za predstave Drezden Frankfurt kompanije igre i trupe Ballet Jazz Montreal, mogu se nabaviti po ceni od 2.300, 1.900 i 1.500 dinara, na blagajni Centra Sava ili na sajtu Beogradskog festivala igre uz popust od 20% za kupovinu Visa karticama. Popust koji kompanija Visa kao pokrovitelj Beogradskog festivala igre poklanja svojim korisnicima i najbržim kupcima na sajtu Festivala, važi za sve predstave, ali je broj ovih ulaznica ograničen.

Pod sloganom „Čista senzacija“, sedamnaesti Beogradski festival igre donosi jedinstvene umetničke doživljaje. U okviru glavnog programa, publici će se od 21. marta – 12. aprila predstaviti 17 kompanija iz 12 zemalja, sa 23 koreografska koreografska komada. Trupe stižu iz Francuske, Belgije, Italije, Španije, Nemačke, SAD, Izraela, Kanade, Holandije, Argentine, Hrvatske i Brazila, a programi će se izvoditi u Beogradu i Novom Sadu.

Festivalu prethodi izložba fotografija Roba Vudkoksa, američkog umetnika koji potpisuje vizuelni identitet njegove sedamnaeste edicije (Narodni muzej, od 7-17.11.), tradicionalna revija filmova Dani igre u Kinoteci (29.1.–2.2.), brojne koreografske radionice, majstorski kursevi, otvorene diskusije i prezentacije, gostovanje Zvezda Njujork siti baleta u Budimpešti (11.3.), Novom Sadu (13.3.) i Beogradu (14.3.), ali i gostovanje vankuverske trupe Šaja Kublera u Zagrebu (4.4.).